LSPD Regulament

Go down

LSPD Regulament

Post by Slipknot on Sun Dec 06, 2015 9:40 pm

LSPD: Regulament de Ordine Interioara

1. Frisking / Controlul corporal:Membrii LSPD nu au voie sa foloseasca comanda /frisk doar ca rutina. Singurul caz in care politistul are voie sa foloseasca comanda /frisk pe un jucator este atunci cand jucatorul incearca sa vanda/foloseasca droguri in prezenta politistului; in acest caz, veti soma jucatorul pe /m sa dea /handsup si ii veti da /frisk. Daca detine droguri, ii veti acorda wanted pentru "Posesie droguri" sau "Trafic de droguri" (dupa caz), i le veti confisca si il veti aresta. In caz ca un jucator detine arme la vedere (in mana), NU veti folosi comanda /frisk, veti proceda doar conform prezentului regulament, sectiunea "Licente" -> "Licenta arme".* Nota: Polisistul NU are voie sa foloseasca comanda /frisk atunci când el sau suspectul/suspectii se afla într-un vehicul ( bmx, masina, camion etc. ). De asemenea polisistul NU are voie sa foloseasca aceasta comanda pe colegii din departamente ( PD, FBI, NG ) fara acordul acestora.2. Tazering(/tazer):Se foloseste doar cand:

- politistul urmareste un suspect, fie ca are sau nu wanted iar acesta

- politistul este depasit numeric sau trebuie sa imobilizeze un suspect/grup de suspecti care nu coopereaza la dispozitiile politistului

- un suspect, fie ca are sau nu wanted, pune in pericol persoanele din jurul sau (civilii) sau chiar pe politist

- in incinta jail'ului, cand celulele sunt deschise

** Nota: 1. Tazer-ul se poate folosi de maxim 5 ori intr-o urmarie.

2. Se va incerca pe cat posibil evitarea folosirii tazer-ului in cazul in care suspectul utilizeaza orice tip de arma (exceptie armele albe), deoarece aceasta actiune ar fi "Non-RP" (nu poti imobiliza o persoana care trage in tine cu M4, de exemplu).

*** Incalcarea prezentei Reguli se va sanctiona cu Faction Warn.

3. Licentele:a) Licenta auto se poate suspenda:- [cazurile prezente in topicul "Wanted && Arrest && Ticket List" , sectiunea "Ticket List"]b) Licenta de Arme se poate suspenda:- cand playerul trage aiurea cu armele pe spatiul public.

- cand playerul tine armele la vedere pe spatiul public.

- cand playerul ataca/omoara un civil/politist cu armele.

- cand playerul detine arme ilegale.

** Nota: In cazul in care playerul este suspect cu wanted 6+ si este omorat direct, politistul care il omoara va merge la Jail la celula acestuia

si ii va confisca licenta in inchisoare.c) Licenta de Pilotaj se poate suspenda:- cand playerul se foloseste de un mijloc de transport aerian pt a scapa de politie/sri/armata.

- cand politistul considera ca este necesar.d) Licentele de Materiale/Navigat/Pescuit se pot suspenda:- cand politistul considera ca este necesar.

Nota:

- wanted-ul se aduna. Astfel, daca un civil a avut wanted 1 înainte si primeste ( de exemplu ) wanted 2, acesta va avea un total de wanted 3.

- un membru LSPDt are obligatia de a folosi comanda /su cu motivele prevazute în Wanted List. Nu se ia în considerare situasia „wanted-ului ascuns”.

- wanted pentru „escape on wanted” se acorda doar suspectilor care abuzeaza de escape (atunci când se pun pe escape în fasa ta pentru a nu fi omorâsi). Cei care erau deja AFK (pe escape) când ati ajuns la ei vor ramâne cu acelasi wanted.

- nu se da wanted cuiva AFK decât daca acesta detine droguri.4. Clear:Se foloseste în cazul în care s-a gresit persoana careia polisistul i-a dat wanted, fie ca acesta a gresit ID-ul sau numele suspectului. Se va anunta pe /d greseala facuta ( motivul ) (ex: /d Ghita a primit Clear, motiv: ID gresit) si persoana care a primit wanted pe nedrept va primi /clear.5. Ram:Pentru a folosi comanda /ram, este nevoie de aprobarea unui rank 4+, ceruta pe /r.6. Controlul Rutier:

Controlul rutier se va desfasura respectand intocmai prezentul model:(!) Ii cereti sa ramana in masina imediat ce l-ati oprit (daca nu ati apucat sa faceti acest lucru iar el a coborat deja, ignorati acest lucru..)

1. Introducerea ("Buna ziua", "Politist X, LSPD").

2. Aratarea insignei (/aratainsigna) pentru a va dovedi

identitatea de politist.

3. Solicitarea actelor ("Aratati-mi va rog actele").

>>> /showlicenses || /buletin

4. Verificarea centurii (/verificacentura). Daca soferul

nu are centura pusa, va fi amendat conform listei

de amenzi. Daca nu, se trece la punctul 5 din control.

5. Nu aveti voie sa folositi comanda /frisk pe sofer sub nici o forma! In cazul in care acesta are arme la vedere (in mana) ii veti confisca

doar armele prin comanda /take, FARA a se folosi comanda /frisk.

6. Daca l-ati oprit pentru incalcarea unei reguli de

circulatie, ii acordati amenda si celelalte sanctiuni

necesare, apoi il lasati sa plece ("Liber ! O zi buna !").

Atentie: 1. Cine nu respecta prezentul model la efectuarea unui control

in trafic, va fi sanctionat cu Faction Warn sau chiar

Rank Down.

2. Se va folosi un limbaj de politete, la persoana a 3-a plural

(cu "dumneavoastra" , nu la "per tu".

3. Friskingul (/frisk) se actioneaza cand soferul a coborat

din vehicul. Este INTERZIS folosirea de /frisk

cand politistul/soferul este intr-un vehicul.

4. La controlul rutier este STRICT INTERZISA folosirea

blocajelor(/cb). Sanctiune: Rank Down/Demitere(Uninivte).

5. Daca soferul nu se conformeaza la ordinele politistului

(nu arata licentele, nu coboara din vehicul, etc.)

i se va acorda Wanted Level 2 pentru "Neconformare ordin"

si va fi arestat. Daca soferul intentioneaza sa fuga,

sa atace politistul/alte persoane sau alte

situatii prevazute in prezentul Regulament(la paragrafele

de mai sus), politistul are dreptul de a folosi

asupra soferului Tazer'ul (/tazer).7. Uniformele si vehiculele:Politistul trebuie, cand este la servici (On Duty) se poarte uniforma(skinul) adecvat pentru gradul(rankul) pe care il detine. De asemenea, politistul trebuie sa respecte repartitia masinilor pe grade(rankuri) postata la sectiunea prezentei factiuni.

La patrulare, indiferent de grad, pot fi folosite doar vehiculele: LSPD Car, LSPD Rancher, HPV1000. In urmarirea suspectilor se vor folosi doar masinile: LSPD Car, HPV1000(doar la wanted 1-3), LSPD Maverick(doar la wanted 4+), Bullet, Sultan, Infernus. Duba de SWAT va putea fi folosita doar la Asedii/Atacuri Teroriste/Mandate de perchezitie/ROB, cu aprobarea Liderului/Subliderului.

** Nota: Toate vehiculele Politiei Romane vor fi folosite conform regulii anterioare, respectand TOTODATA repartiai masinilor pe grade !!!8. Statutul politistului:- poti refuza sa fii perchezitionat.

- poti cere sa fii instruit de catre un superior(neaparat rank 3+).

- singurele job-uri permise pentru polisisti sunt: Detective si Mechanic (în situatii speciale).

- nu aveti dreptul sa detinesi obiecte ilegale precum: materiale, droguri.

- autoritatea functiei nu poate fi exercitata în interes personal.

- politistul îsi desfasoara activitatea profesionala în interesul si sprijinul persoanei, comunitatii si institutiilor statului, exclusiv pe baza si în executarea legii, cu respectarea principiilor impartialitasii, nediscriminarii, proportionalitasii si gradualitatii.

- politistul raspunde pentru modul în care îsi executa atribusiile de serviciu.

- politistul beneficiaza de drepturi compensatorii acordate potrivit prezensei legi pentru conditiile speciale si riscurile pe care le implica exercitarea profesiei.

- exercitarea profesiei implica, prin natura sa, îndatoriri si riscuri deosebite.

- statutul special este conferit de îndatoririle si riscurile deosebite, de portul de arma si de celelalte diferentieri prevazute în prezentul statut.9. Reclamatiile:Orice persoana poate reclama actiunile unui politist si modul in care acesta si-a exercitat profesia. Plangerile se vor face la sectiunea "Reclamati", printr-un REPLY la topicul existent (altfel plangerea va fi nula). Politistul are la dispozitie 24 de ore de la postarea Reclamatiei sa raspunda la aceasta cu o explicatie si cu dovezi care sa demonstreze nevinovatia sa, in caz contrar politistul va fi considerat VINOVAT. ATENTIE !!!: Reclamatiile care nu vor fi insotite de DOVEZI (poze/video) vor fi din start respinse.10. Pierderea Dreptului De Predare:


Suspectii isi pierd dreptul de predare, indiferent de wanted, in cazurile: omorare politist, atacare primar, omorare primar, rob/complice rob, folosirea de /q on wanted, abuz de afk on wanted; in caz de rapire primar, se va incerca negocierea cu suspectii, daca nu veti reusi suspectul isi va pierde dreptul de predare. Pentru celelalte motive, indiferent de nivelul de wanted (chiar si la wanted 6) se va acorda drept de predare, suspectii fiind somati pe /ms.*** Toti membrii Politiei Romane sunt rugati sa citeasca periodic prezentul Regulament de Ordine Interioara pentru a putea lua la cunostinta eventualele modificari ulterioare ale documentului in cauza.
avatar
Slipknot
Admin

Posts : 8
Join date : 2015-12-06

View user profile http://play-zeek.board-directory.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum